Címlap Híreink 2018-2019 Április

Eseménynaptár

<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Április

Diákolimpia - Tolna megyei döntő - labdarúgás I. korcsoport

A Tamási városkörnyéki mérkőzések megnyerése után hétfőn Szekszárdon a megyei döntőn szerepeltek az I. korcsoportos focistáink. A hat csapatos tornán a 4. helyezést érték el.

1.Paks  2.Tevel  3.Bátaszék  4.Hőgyész  5.Dombóvár, Szekszárd

2019.04.15. A csapat tagjai: Hambrus Gergő, Tusa Gergő, Czehmeiszter Dávid, Gergely Viktor, Mátés Patrik, Mohácsi Zoltán, Nagy-Cseke Dorián József

Kurcz György

 

TRACHTTAG - NÉPVISELET NAPJA 2019.05.03.

Folkmann Mónika

 

Diákolimpia - Tamási városkörnyéki döntői - labdarúgás

Áprilisban kerültek megrendezésre a labdarúgás diákolimpiai döntői.

Az I. korcsoport döntőire Simontornyára utaztunk, ahol ifjú focistáink öt iskola csapatai közül az 1.helyezést érték el.

1.Hőgyész  2.Tamási  3.Nagykónyi  4.Simontornya  5.Gyönk

2019.04.03. A csapat tagjai: Nagy-Cseke Dorián József, Tusa Gergő, Gergely Viktor, Hambrus Gergő, Mohácsi Zoltán, Mátés Patrik

A II - III. korcsoport döntőit  Hőgyészen tartottuk, ahol izgalmas és sportszerű mérkőzéseket játszottat a csapatok. .

II. korcsoport: 1.Tamási  2.Hőgyész  3.Nagykónyi  4.Gyönk

2019.04,09. A csapat tagjai: Barka Csaba György, Mátyás Hunor, Kovacsics Patrik, Tóth Hunor, Váncsa Máté, Czehmeiszter Dávid, Orsós Márton, Ujvári Balázs

III. korcsoport: 1.Hőgyész  2.Tamási  3.Gyönk  4.Nagykónyi  5.Simontornya

2019.04.11. A csapat tagjai: Varga Bálint, Bíró-Nagy Ákos, Orsós István, Maczik Milán, János Bálint, Kovacsics Patrik, Czehmeiszter Balázs, Studer Bálint

Kurcz György

 

Költészet napja (Nagy versmondás)

Április 11-én József Attila születésnapja emlékére minden évben megünnepeljük a költészet napját. Ez alkalomból idén „Nagy versmondást” szerveztünk iskolánkban, amelyre már napok óta készültek diákjaink, hogy kórusban felolvassanak egy ismert verset.

A 3-4. évfolyam tanulói az első szünetben egy tavaszról szóló verssel örvendeztettek meg bennünket valamint a kisebb diáktársaikat. Majd a 3. szünetben először az 5-6.-osok szavalták el együtt Arany János: Rege a csodaszarvasról című művének 1-7. versszakát, végül a 7-8. osztályos tanulók egy Ady Endre-verset, A föl-földobott kő címűt olvasták fel közösen a diákokból és tanárokból álló közönségnek.

Az adott évfolyamok minden jelen lévő diákja részt vett a programban, és élvezték a közös versmondás örömét és sikerét.

Ugyanezen a napon három tanulónk Tamásiban vett részt a József Attila szavalóversenyen.

Az 5-6.-os korosztályt Szirtes Diána képviselte, a7-9.-es kategóriában pedig Puskás Márk (7.a) és Tusa Gréta (8.a) indult el a megmérettetésen. Először egy József Attila-verset kellett elmondaniuk, majd mindenki egy szabadon választott költő versét adta elő. Mindhárman szépen szerepeltek, különösen Szirtes Diána, 6.a osztályos tanuló, aki az előkelő 2. helyen végzett saját kategóriájában. Felkészítője Retkesné Oberritter Bernadett volt.

Eredményükhöz gratulálunk, és további sok sikert kívánunk.

Pfaff Károlyné

 

Könyvtári óra 4. osztály

A könyvtárba jött el 2019. 04. 03-án Vig Balázs, hogy egy foglalkozással egybekötött felolvasással tegye ismertté könyveit. Lia néni a 4. a és b osztályt hívta meg - nagy örömünkre- a rendezvényre. Balázs rendszeres vendég a könyvtárakban, gyakran tart hasonló foglalkozásokat országszerte több kulturális helyszínen is. Gyermekköteteit a friss, mai, olykor kifejezetten szókimondó stílus jellemzi, igazi alapolvasmányok vagány, talpraesett irodalomkedvelő gyerkőcök számára.

A negyedikesek hamar aktív részeseivé váltak a beszélgetésnek és közben észrevétlenül bekerültek a mese világába.

Nem célja, hogy minél alaposabb és hosszabb részleteket ismertessen meg könyveiből, inkább egy-egy jellemző motívumot, hangulatot ragad ki, ami alapján már eldönthetik, hogy van-e kedvük jobban elmerülni abban a világban, aminek megkapirgálta a felszínét. 
Ez sikerült neki, élményekkel gazdagon távoztunk.

Sokan vettek általa dedikált könyveiből és a megyei könyvtár által hirdetett rajzpályázatra rajzot is készítettek.

Kérőné Tanner Éva

 
További cikkeink...
Címer
Hirdetés
Heti étlap
Hirdetés
Tablók
1971_8b.jpg
Névnap
Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés