Címlap Híreink 2018-2019 December

Eseménynaptár

<<  Július 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

December

DÖK - Decemberi programjainkról…

A dök álltal szervezet programok decemberben vegyesen alakultak. Voltak olyanok amelyek jól sikerültek, s olyanok is melyek elmaradtak. A DÖK a felsősöknek „mikulást hívott” aki továbbította a szaloncukrokat melyeket az iskola biztosított (köszönjük) és amelyekkel egymásnak kedveskedtetek. A szaloncukorküldésben nagyon sokan részt vettetek, aminek nagyon örültünk. Nem volt olyan osztály ahol ne lett volna szaloncukor-küldemény. A teremdíszítő versenyre ugyan nem került sor (a sok program miatt), de az osztályokat nagyon szépen feldíszítettétek. A mikulásbuli viszont nem sikeredett túl jól, mivel nagyon kevesen jelentek meg. Sajnálatunkra. Mi nagyon igyekeztünk, hogy mindenki jól érezhesse magát ezen a délután. A kicsi aktivitás miatt így a karácsonyi bulit le is fújtuk. Szeretnénk, ha a következő rendezvényeinken többen vennétek részt. Volt program bőven, sportrendezvény, karácsonyi vásár, ahol a portékát árultuk. Az utolsó héten kiosztottuk immár 10. alkalommal az „ARANYANGYAL-DÍJAT”. Négy tanulót találtatók méltónak, kik jó tanulók, példamutatóan viselkednek, aktívak a közösségi munkában, segítenek diáktársaiknak. Közülük ketten nagyon sok szavazatot kaptak: Kiss Balázs 8.a, és a legtöbbet Tusa Gréta 8.a osztályos tanulók.

Sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Tusa Gréta (dök elnöke)

Kelemenné Várda Rita (segítő tanár)

Díjak átadása  a karácsonyi vásár megnyitó ünnepségén.

Módosítás: (2019. január 15. kedd, 08:18)

 

Német Nemzetiségi nap

2018. december 21-én pénteken tartottuk a már hagyománnyá vált Nemzetiségi napunkat, melynek témája természetesen a karácsony volt. Ezen a napon a gyerekek mézeskalácsot díszítettek, szép díszeket barkácsoltak, karácsonyi dalokat hallgattak és énekeltek. Az elkészült tárgyakat a diákok hazavihették és odaajándékozhatták családtagjaiknak. Egy élményekkel teli nappal gazdagodtunk a téli szünet előtt.

Folkmann Mónika n.mkv.


 

Karácsonyi vásár 2018

„A karácsony azt üzeni: szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon.”

/Vermes Balázs/

Ismét elérkezett az év egyik legszebb ünnepe. Ahogy az az idézetben is szerepel, ilyenkor a legfontosabb a szeretet. Természetesen nem maradhat el az ajándék, a karácsonyi vásár, illetve a sütemény sem.

Idén december 17-18-án került megrendezésre a már hagyománnyá vált karácsonyi vásárunk. A vásár megnyitóján Kelemen Réka és Szirtes Diána német verssel, valamint Bíró-Nagy Ákos, János Bálint, Horánszki Bence és Maczik Milán, 6. osztályos tanulók német nyelvű szövegekkel szerepeltek. Majd a 6.a és 6.b osztály egy közös vidám német dallal kedveskedtek nekünk. Felkészítő tanáraik: Stefán Márta és Folkmann Mónika

Ezután iskolánk kórusa előadott két német karácsonyi dalt, melyek címe: „Leise rieselt der Schnee…” és „Stille Nacht…”. Felkészítő tanáruk: Kissné Kecskeméti Eszter

Az anyagi támogatásért köszönetünket szeretnénk kifejezni a Hőgyészi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak és a Hőgyészi Német Nemzetiségi Egyesületnek. A finom süteményekért köszönet jár az anyukáknak és nagymamáknak. A kollégák és az iskolai dolgozók munkáját, segítségét is köszönjük.

A német munkaközösség nevében kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket és

boldog újévet 2019-ben!

Folkmann Mónika n.m.k.v.


 

Út a csúcsra - tehetségkutató verseny

Tisztelt Igazgató Asszony!

Kedves Testnevelő Kollégánk!

Örömmel számolhatunk be arról, hogy az idei évben megrendezett Út a csúcsra elnevezésű tehetségkutató versenyünk rekord létszámot ért el idén is, több mint 120 indulóval. A három évvel ezelőtt elindított versenyünk, nem csak létszámban, hanem eredményekben is igen sikeres volt, melynek hátterében a gondos és szakszerű felkészítő munka áll!

Köszönjük a részvételt és nívós pedagógiai munkát!

Az eredményeket csatoltan küldjük.

Szeretettel várjuk jövőre is az iskola képviselőit!

Üdvözlettel:

Scheidler Géza

szervező


Bővebben...

 

ÁLDOTT, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!

 
További cikkeink...
Címer
Hirdetés
Tablók
2006_8c.jpg
Névnap
Ma 2024. július 13., szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés