Címlap Híreink 2018-2019 Október

Eseménynaptár

<<  Május 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Október

A Vályi Péter Szakképző Iskola 2018. október 19-én bemutatót tartott iskolánkban

Helybe hozta a 8. osztályosoknak a szakmák megismerését és „megízlelését”. A középiskolás diákok és tanáraik kis standokon ismertették szakmájuk fortélyait, lehetőségeit. Ízelítőt kaptunk az informatikai képzésről, mely keretében bemutatták a 3D-s nyomtatást és a programozását is láthatták, a képző-és iparművészeti képzésről ahol kreatív karkötőt készíthettek tanulóink. A pincérek koktélokat kevertek és kóstoltattak velünk, a kereskedő és marketingre járók az eladás lényegét a szakma rejtelmeit mutatták be. A fiúk nagyobb érdeklődést mutattak a hegesztők és a festők eszközeinek megismeréséhez. A fotók bizonyítják a kellemes meglepetés iránti lelkesedést.

2018. november 22-én a továbbtanulást segítve a KLIK Szekszárdra viszi nyolcadikosainkat a Pályaválasztási Börzére, ahol további lehetőségek tárulnak fel előttük.

(Kelemenné Várda Rita és Faluköziné Benkő Ildikó 8-os osztályfőnökök)

Módosítás: (2018. november 10. szombat, 08:32)

 

A nap rendje 2018. november 10.

A szombati munkarendünk:

Módosítás: (2018. november 08. csütörtök, 07:25)

 

1956-os emlékműsor

Az ’56-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából október 19-én az iskola tanulói, a szülők és a község érdeklődő lakói közös megemlékezésen vehettek részt a Művelődési Házban.

A filmrészletekkel, zenével, tánccal és versekkel színesített ünnepi műsorban felelevenítettük a korabeli hangulatot és az eseményeket. A Weöres Sándor: Ballada a három falevélről című megzenésített versére épülő megemlékezést a felsős diákok adták elő (8.a: Kreszl Nóra, Eszényi Klaudia; 7.a: Puskás Márk; 6.b: Kelemen Réka, Tillmann Bianka, Nagy-Cseke Jozefina, Gábor Zóra, Varga Bálint, Bíró-Nagy Ákos; 6.a: Szirtes Diána, Zakk Zsóka, Studer Bálint, Maczik Milán és hét kórustag).


A videót if.Retkes István készítette.

A műsort összeállította és betanította: Pfaff Károlyné és Retkesné Oberritter Bernadett; Segítők: Kissné Kecskeméti Eszter, Retkes István és Kurcz György voltak.

 

Bűnmegelőzési vándorkiállítás

2018.október 2-án bűnmegelőzési vándorkiállítás megnyitóján vettünk részt a Művelődési Ház szervezésében. A felső tagozatosokat osztályonként 4-5 tanuló képviselte. A plakátokon látható volt többek között a családon belüli erőszak, a drogok és hatásaik a fiatalokra, jó tanácsok a megelőzéssel kapcsolatban, valamint fontos elérhetőségek szükség esetén. Hétköznapi lopások ellen hogyan védjük értékeinket.

A kiállítást osztályfőnöki órán az osztályok megtekintették.

Kelemenné Várda Rita

Módosítás: (2018. október 24. szerda, 12:30)

 

Egészségnap 2018. október 13.

Idén is megrendeztük hagyományos őszi egészségnapunkat, hogy ráirányítsuk a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára, melyet fiatalként oly természetesnek veszünk, de az idő előrehaladtával egyre értékesebb lesz számunkra. A felsősök idei programjának keretében sokszínű feladatokat kaptak a tanulók. Intézményünk folyosóin, és udvarán vándoroltak állomásról-állomásra, és igyekeztek megbirkózni a változatos tennivalókkal.

Így gyarapíthatták ismereteiket 7 állomáson a következő témákban:

1. „Mentális egészség”- ahol az egészséges lélekkel foglalkoztak, pozitív érzelmeiket rajzban fejezhették ki, az elkészült rajzokat később az aulában kiállítottuk.

2. „Egészség-kóstoló”- ahol egészséges ételeket kóstolhattak, melyeket szülők és gyermekek készítettek.

3. „Az erő veled van”- itt felmérhették fizikailag milyen erősek.

4. „Szenvedélybetegségek veszélyei”- ahol ráirányítottuk a figyelmet a káros szenvedélyek elkerülésére.

5. „Tiszta levegő”- amelyben a jó levegő volt a téma.

6. „Almatorony”- ahol az ügyesség és a taktika számított.

7. „kVÍZ”- amikor is a tiszta és értékes ivóvizet állítottuk a középpontban.

A tanulók előzetes feladatot is kaptak. Zöldség-gyümölcs alkotásokat készíthettek az arra vállalkozók. Nagyon ötletesen, érdekesen oldották meg a feladatot. Az elkészült műremekeket kiállítottuk az aulában.

A projektnap utolsó részében vendégelőadókat hallgattunk meg, a Tamási Rendőrkapitányság munkatársait, Szalai Ágnest és Obernyik Zoltánt, akik kapcsolódva egészségnapi rendezvényünkhöz, előadást tartottak a különféle szenvedélybetegségek veszélyeiről, és saját munkatapasztalataikat is elmondták.

A feladatok teljesítését pontoztuk, a legjobb teljesítményt nyújtó osztályokat oklevéllel jutalmaztuk:

I. HELYZETT: 6.a

II. HELYZETT azonos pontszámmal: 8. a, és 6. b

III. HELYEZETT: 7. a

Valamennyi felső-tagozatos pedagógus kivette részét a programok megvalósításában. Köszönjük a szülők támogatását, melyet éreztünk az otthon elkészített zöldségszobrokban, és ételekben. Nagyon örültünk, hogy néhányan velünk együtt részt vettek a feladatok megvalósításában is, ezért külön köszönet illeti Teierlingné Pék Ildikót, Zakk Mihályt, Tóthné Schmidt Klárát.

Kollárics Ferenc

 
További cikkeink...
Címer
Hirdetés
Heti étlap
Hirdetés
Tablók
2011_8a.jpg
Névnap
Ma 2024. április 16., kedd, Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés