Címlap Híreink 2018-2019 Szeptember

Eseménynaptár

<<  Március 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252728293031

Szeptember

Európai Diáksport Nap - Hőgyész, 2018.09.28.

 

A Magyar Diáksport Szövetség egy évtizede hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját a magyar iskolában, mely 2016-tól az Európai Diáksport Napja – néven kerül megrendezésre most már 20 európai országban a magyar kezdeményezés alapján.

Európában 2015-ben 300.000 diákot mozgatott meg a rendezvény, 2017-ben 1.000.000 tanuló csatlakozott, az idei tanévben már 1.500.000-2.000.000 jelentkezővel számolnak.

A Európai Bizottság által útjára indított Európai Sporthét keretén belül a cél az, hogy évről-évre minél több iskolás gyermekkel ismertessék meg a testmozgás nyújtotta örömet. Iskolánkban ezen a napon valamennyi tanuló teljesítette az előírt futótávot és részt vett egy gyalogtúrán is a településünk körül. A több mint három órás sportprogram sikeréhez nagyban hozzájárult a gyönyörű napsütéses őszi idő.

Az Európai Diáksport programját az alsós munkaközösség és a testnevelés munkaközösség közösen tervezte meg és bonyolította le.

Köszönjük a futás útvonalának biztosításához nyújtott segítséget a Hőgyészi Rendőrörs munkatársainak.

Bán-Kirchner Helga és Balaskó László

 

Módosítás: (2018. október 24. szerda, 12:24)

 

Idősek köszöntése

Szeptember 28-án az időseket köszöntöttük. Iskolánkat Lőrinc Hanna 2. osztályos tanuló képviselte. M. Legrand: Az idősek tisztelete című versét szavalta el a műsoron.


Felkészítő pedagógus: Hauszknechtné Csöglei Mariann

 

Európai Diáksport Nap Hőgyész 2018.09.28.- képek, videó

A videót ifj.Retkes István készítette.

A videó és a galéria a képekre kattintva nézhető!

Módosítás: (2018. október 24. szerda, 12:24)

 

Mazsola nap 2018

 

 

Az iskolakezdés minden kisgyermek és családja számára is egy igen fontos fordulópont az életben. Véget érnek a csodás óvodás évek és elkezdődik valami új, ismeretlen.

Iskolánkban idén szerveztük immár 11. alkalommal a Mazsola napot leendő elsőseink számára, hogy ezzel is megkönnyítsük az iskolakezdést, oldjuk a szorongást, a kezdeti izgalmakat és vidáman léphessék át iskolánk kapuját a tanévnyitó napján.

Már mi is nagyon vártuk az első találkozást.

Augusztus 30-án gyülekezetünk a leendő osztálytermünkben, amit előzetesen a két osztályfőnök szépen feldíszített. Közös játékkal bemutatkoztunk egymásnak, majd körbevezettük őket, hogy megismerjék iskolánk épületét, megtalálják a fontosabb helységeket.

A közös tízórai után kezdődött a „tanulás”. Négy csapatot alakítottunk, majd négy érdekes állomáson sok-sok izgalmas feladattal kellett megbirkózniuk. Éva néninél gyakorolták az irányokat és szép rajzokat készítettek. Livi néni puzzleval, barchóbával csalogatta az érdeklődőket. Mariann néninél megtudhatták, hogy a különböző „fura” nevű tanórákon miről is fognak tanulni. Megnevezték a tanszereket, majd közösen bepakolták az iskolatáskát. Talán a legérdekesebbnek Gyuri bácsi állomása bizonyult, hiszen itt az interaktív táblát próbálhatták ki, ami nagyon tetszett a lurkóknak.

A nap végén az udvaron közös játékkal búcsúztunk egymástól.

Reméljük valamennyi kis elsős jól érezte magát. Számunkra a sok-sok mosolygós arc bizonyíték arra, hogy érdemes minden évben újra megrendezni ezt a napot.

Köszönjük a Kedves Szülőknek, hogy az idén valamennyi elsős kisdiákot elhozták erre a programunkra, ezzel is támogatva munkánkat!

Balogh Marianna                                                                                           Stefánné Mészáros Lívia

oszt.f. oszt.f.

 

 

Módosítás: (2018. október 24. szerda, 12:25)

 

Európai Diáksport Napja

Idén is szeptember utolsó péntekén, a hónap 28. napján kerül megrendezésre az Európai Diáksport Napja. A program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indult 12 éve, 2015 óta pedig Európa más országaiban is megtartják. Az idei évben az MDSZ-nek több kiemelt rendezvénye is lesz a tematikus napon, ahol ismert közéleti személyiségek és vloggerek mellett a magyarországi eseménysorozat idei támogató partnere, a Football Factor különleges kitelepüléseivel is találkozhatnak a résztvevő gyerekek. A budapesti központi esemény arca Béres Alexandra lesz.

Az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day, ESSD®) magyar kezdeményezésből közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. Először 2015-ben Bulgária és Lengyelország csatlakozott a mozgalomhoz, 2016-ban pedig már 20 európai ország mintegy 1,5 millió diákja vett részt a saját iskolájában diáksportnapi programokon. 2017-ben 26 országban 7000 iskola és 2 millió diák részvételével zajlott az eseménysorozat, idén pedig várhatóan már a 30-at is megközelíti a résztvevő országok száma. Az ESSD® ma már az European Week of Sport, azaz az Európai Sporthét egyik legnagyobb sikerű rendezvénye, ezt a vívmányt ismerte el az Országgyűlés is tavaly decemberben azzal, hogy szeptember utolsó péntekét hazánkban a Magyar Diáksport Napjává nyilvánította.

„A Magyar Diáksport Szövetség büszke arra, hogy olyan programot indított el, amely 12 év alatt ilyen népszerűvé vált ország- és Európa-szerte, valamint amelynek eredményességét és fontosságát elismerve a politikum úgy döntött, hogy immáron kiemelt napként kerüljön be az iskolai naptárba is” – hangsúlyozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

Az Európai Diáksport Napon a regisztrált iskolák vállalják, hogy legalább 120 percnyi mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak, ahol az egyetlen ajánlott programelem a szimbolikus, adott évnek megfelelő futótáv ˗ idén 2018 méter ˗ teljesítése. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás és játék élményét. Az évek során folyamatosan növekvő érdeklődést jól mutatja, hogy 2009-ben Magyarországon még csak 68 iskola regisztrált, míg 2017-ben már 900 intézmény vett részt a kezdeményezésben. A szervező Magyar Diáksport Szövetség reméli, hogy idén még a tavalyinál is több résztvevőre számíthatnak.

 

Módosítás: (2018. október 24. szerda, 12:25)

 
További cikkeink...
Címer
Hirdetés
Heti étlap
Hirdetés
Tablók
2005_8c.jpg
Névnap
Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés