Címlap Híreink 2019-2020 Október

Eseménynaptár

<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Október

Közös faültetés

Csatlakozva az országos kezdeményezéshez, október 15-én csoportos faültetést szerveztünk. Iskolánkban minden osztály egy-egy fát ültetett az iskolaudvarban.

Módosítás: (2019. december 29. vasárnap, 08:54)

 

Meghívó

liba2Szeretettel várunk minden kedves hőgyészi lakost

Márton-napi rendezvényünkre.

Lámpás felvonulásunk 2019. november 8-án

16,45-kor indul az iskola udvaráról a következő

útvonalon:

iskola előtti parkoló – Arany J. u. – Óvoda – Fő utca – Templom – iskola.

A rendezvény befejezéseképpen egy kis meglepetéssel

kedveskedünk a gyerekeknek!

 

Ünnepi műsorunk - 1956.október 23.

Műsorunkkal a magyar történelem egyik jelentős eseményére emlékeztünk, ami 1956. október 23-án kezdődött. Felidéztünk egy eseménysorozatot, amely annyiféle, ahány ember ahányféleképpen megélte. Az összeállításban a 7.a és a 8.a osztályból vettek részt tanulóink, mellyel méltóképpen tisztelegtek a múlt eseményei és hősei előtt.

A videót ifj.Retkes István készítette.

Retkesné Oberritter Bernadett
 

Erdei iskolában járt a 6. osztály

2019.09.23-09.27. között Annafürdőn erdei iskolában járt 20 hőgyészi tanuló.

Reggel 7 órától este 9 óráig tartottak a gondosan megtervezett, előkészített programok.

Az első napon a szállás elfoglalása után Lengyel nevezetességeivel ismerkedhettünk meg és a vadasparkban vaddisznókat, őzeket, szarvasokat láthattunk közelről. A második napon 12 km-es gyalogtúrát tettünk a papdi kápolnához, majd a Szentkúti Kunyhó-Ökoházhoz mentünk, ahol perecet süthettünk, vályogtéglát készíthettünk a megújuló energiáról, takarékos vízgazdálkodásról, természetes víztisztításról hallhattunk előadást. A harmadik napon kerékpárral tekertünk Nagyhajmásra ahol egy szépen felújított és berendezett sváb tájházat néztünk meg. Kati néni és férje bemutatta a különböző használati tárgyakat, ruhákat, bútorokat, megismertette csoportunkat a sváb hagyományokkal, meséltek a II. világháború utáni kitelepítésről. Este Folkmann Mónika nénivel német dalokat és táncokat tanulhattunk. A negyedik napon természetismereti és erdei növényismereti foglalkozás, gubacs tintával írás, rajzolás és csuhéfoglalkozás volt a program. Az utolsó napon az agyagozás és a fazekas mesterség szépségével és nehézségével ismerkedtek a gyerekek. Minden nap a szakközépiskolából szállított finom és bőséges étkezés után a csoportunk mosogatta el az edényeket, takarította a konyhát, ebédlőt, szobákat – a lányok és a fiúk egyaránt. Esténként tábortűz mellett beszélgettünk, szalonnát, virslit sütöttünk.


A tábor költségeit a Német Nemzetiségi Önkormányzat által elnyert pályázati támogatásról finanszíroztuk, a szülőknek semmit nem kellett fizetnie az öt napos táborozásért. Köszönjük a pályázat adta lehetőséget.


A tábor a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért felelős Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Balaskó László osztályfőnök

 
Címer
Hirdetés
Heti étlap
Hirdetés
Tablók
1972_8b.jpg
Névnap
Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés