Címlap Erdei iskola 2019

Eseménynaptár

<<  Április 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Erdei iskolában járt a 6. osztály

2019.09.23-09.27. között Annafürdőn erdei iskolában járt 20 hőgyészi tanuló.

Reggel 7 órától este 9 óráig tartottak a gondosan megtervezett, előkészített programok.

Az első napon a szállás elfoglalása után Lengyel nevezetességeivel ismerkedhettünk meg és a vadasparkban vaddisznókat, őzeket, szarvasokat láthattunk közelről. A második napon 12 km-es gyalogtúrát tettünk a papdi kápolnához, majd a Szentkúti Kunyhó-Ökoházhoz mentünk, ahol perecet süthettünk, vályogtéglát készíthettünk a megújuló energiáról, takarékos vízgazdálkodásról, természetes víztisztításról hallhattunk előadást. A harmadik napon kerékpárral tekertünk Nagyhajmásra ahol egy szépen felújított és berendezett sváb tájházat néztünk meg. Kati néni és férje bemutatta a különböző használati tárgyakat, ruhákat, bútorokat, megismertette csoportunkat a sváb hagyományokkal, meséltek a II. világháború utáni kitelepítésről. Este Folkmann Mónika nénivel német dalokat és táncokat tanulhattunk. A negyedik napon természetismereti és erdei növényismereti foglalkozás, gubacs tintával írás, rajzolás és csuhéfoglalkozás volt a program. Az utolsó napon az agyagozás és a fazekas mesterség szépségével és nehézségével ismerkedtek a gyerekek. Minden nap a szakközépiskolából szállított finom és bőséges étkezés után a csoportunk mosogatta el az edényeket, takarította a konyhát, ebédlőt, szobákat – a lányok és a fiúk egyaránt. Esténként tábortűz mellett beszélgettünk, szalonnát, virslit sütöttünk.


A tábor költségeit a Német Nemzetiségi Önkormányzat által elnyert pályázati támogatásról finanszíroztuk, a szülőknek semmit nem kellett fizetnie az öt napos táborozásért. Köszönjük a pályázat adta lehetőséget.


A tábor a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért felelős Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Balaskó László osztályfőnök

 
Címer
Hirdetés
Heti étlap
Hirdetés
Tablók
2016_8b.jpg
Névnap
Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés