Címlap

Friss hírek

Eseménynaptár

<<  Március 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Köszöntjük weblapunkon

Tájékoztató - hit- és erkölcstan oktatás

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2021/2022. tanév hit- és erkölcstan oktatását a Nemz. köznev. szóló 2011. évi CXC. tv., a nevelési, oktatási intézmények működéséről szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet, valamint a Nemz. köznev. szóló tv. végrehajtását szabályozó 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet, illetve a 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020-as EMMI rendelet paragrafusai alapján kell megszervezni.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020-as (XI.10.) Korm. rendelet jelenleg nem teszi lehetővé, hogy a bevett egyházak, egyházi jogi személyek személyesen jelen lehessenek az intézményünk által megszervezett tájékoztató napokon. Ezért intézményünk ebben a formában (honlapunkon) biztosítja annak a lehetőségét, hogy a bevett egyházak által is rendelkezésünkre bocsátott papíralapú dokumentumokat a szülők megismerhessék.

Kollárics Ferenc intézményvezető-helyettes

 

Síelés Eplényben a 8.a osztállyal

2021. február 11-én megrendezésre került a 8.a osztály osztálykirándulása: idén Eplénybe utaztunk síelni.

A síelést izgatottan vártuk. Az utazás előtt már napokkal megbeszéltük egymással ki, mit fog hozni, illetve, hogy a buszon ki, hol ül majd. A kirándulás előtti napokban előkészítettük a síeléshez szükséges felszerelést. Az indulás előtt már csak az ennivalóinkat, innivalóinkat kellett táskáinkba raknunk.   Reggel 8 órakor egy kisbusszal indult el az osztályunk, az Eplényi sípálya felé. Az iskola parkolójában gyülekeztünk. Már amikor a parkolóba értünk nagyon vidámak voltunk, hiszen régóta vártunk egy ilyen közös élményre, ugyanis a koronavírus következtében nem volt alkalmunk/ lehetőségünk elutazni sehova. Mikor mindenki megérkezett Mónika néni és Laci bácsi kíséretével elindultunk Eplény felé. A buszon a jó hangulatot megalapozta, hogy zenét hallgathattunk, beszélgettünk és együtt nevetgélhettünk. Amikor Siófokra érkeztünk megálltunk a Balaton partján, néhány fényképet készítettünk, viszont hatalmas erővel süvített a szél. Aztán tovább utaztunk, Eplényig meg sem álltunk. Mielőtt még a sípályára mentünk volna, elsétáltunk egy óriási kilátóhoz, ahol szintén nagy volt a szél. Ezt követően már valóban a sípályára mentünk, ahol a nagy erejű szél miatt nem működhetett minden pálya és felvonó. 2 óra síelés után indultunk hazafelé, 3 óra utazás után estére ismét az iskola pakolójában voltunk, ahol szüleink már vártak ránk.

Újabb hatalmas élménnyel, vidáman tértünk haza. Máskor is szívesen síelnénk.

Bán Míra és Szirtes Diána, 8.a osztályos tanulók

 

Jelentkezés a római katolikus hit- és erkölcstan órára - tájékoztató

 

VERSENYFELHÍVÁS

 

Síelés Eplényben

2020. december elején a negyedikes és a hetedikes osztályfőnökök megpályáztak egy egész napos téli programot. A pályázat kedvező elbírálásának köszönhetően a SKI43 program támogatásával 2021. január 12-én a két osztály elutazhatott Eplénybe.

A program lényege, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre a diákokat, akik a téli sportok megismerése által kiterjeszthetik mozgásszeretetüket – ezzel is egy újabb, igen fontos lépést téve az egészséges életmód felé.

Az utazás előtti hetekben iskolánk felszerelésével gyakoroltuk a tornateremben a síbakancs felvételét, a síléc fel- és lecsatolását és az alaplépéseket. Ezek után nagy izgalommal vártuk az utazás napját. Reggel 6 órakor 45 tanulóval indultunk, és 9 órára érkeztünk meg az eplényi Intersport Síarénába.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, verővényes napsütés, gyönyörű havas táj és 80 cm-es hó fogadott minket a pályán. Először egy 70 perces havas játékos programon vettünk részt, majd mindenki megkapta az előkészített, méretre beállított sícipőt és sílécet. 10 tanulónként egy síoktató foglalkozott a gyerekekkel, megismertetve őket a síelés alapjaival.

Az oktatás után a kellemesen elfáradt gyerekek meleg ebédcsomagot (sültkrumpli, rántott csirkemell falatok, túrós batyu, tea) kaptak. 15 órakor kissé fáradtan, de rengeteg új élménnyel gazdagodva, vidáman indultunk haza. A sífelszerelés, az oktatás és a meleg ebédcsomag a SKI43 program támogatásának köszönhetően teljesen ingyenes volt, csak az utazási költséget kellett fizetni a tanulóknak melyet osztálypénzből fedeztünk.

Kísérőink, segítőink: Bán-Kirchner Helga pedagógus, Polácsiné Sólya Bernadett pedagógiai asszisztens.

Pályázó pedagógusok:

Balaskó Flóra 4.a osztályfőnök Balaskó László 7.a osztályfőnök

 

Nemzetiségi nap 2020

A videó a képre kattintva tekinthető meg.

A fotókat a képre kattintva nézhetik meg.

A videót és a képeket ifj.Retkes István készítette.

A Nemzetiségi napot és a kis műsorunkat a német munkaközösségünk szervezte - vezetője Folkmann Mónika.

 

Járványügyi tájékoztató

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Az intézmény aktuális járványügyi tájékoztatója itt, de a főmenüben is elérhető.

Iskolánkban az igazolt COVID fertőzöttek száma: 0 (2021.03.03.)

Kollárics Ferenec intézményvezető-helyettes

 
Címer
Hirdetés
Tablók
2014_8a.jpg
Névnap
Ma 2023. március 25., szombat, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Hirdetés
Iskolarendőr
Hirdetés